Miks sai minust õpetaja? /// vol 1

PUHKUUUUUS! Lõpuks on käes kaua oodatud puhkus. Selleks, et ma keset puhkust ei peaks kirjutama, kui vahva ja mõnikord ka mõistust sööv amet mul on, mõtlesin sellega enne ametliku puhkuse algust alustada. Postitus sai aga pikem, kui olin arvestanud, mistõttu pidin selle ikka kaheks osaks tükeldama. Esimene osa teie ees.

DSC_6077

—–

Viimane kord, kui ma mainisin blogis tööd õpetajana sain ma ühe armsa kommentaari:
“Minu arvates on õpetaja töö üks tänuväärsemaid ametikohti maailmas! Tore on näha, kui noored satuvad kooli õpetajatena ja eeskujudena. Võiksid oma tööst pikemalt kirjutada…” Selle peale siis mõtlesin, et why not. Kogusin oma peast enim küsitud küsimused kokku, panin kirja ja nendele vastates loodan ka õpetaja ametikohast ja oma arvamuse seisukohast vastused kirja panna.

Miks sai sinust just õpetaja? Kas sa teadsid alati, et sinust saab õpetaja?
Väiksena meeldis mulle väga kooli mängida, nii üksi kui ka sõpradega, kuid suurena ei olnud ma kindel, kelleks ma peaksin saama. Kui nüüd päris-päris-päris aus olla, siis gümnaasiumi lõpuklassis küsisid mitmed inimesed, et mis minust edasi saab. Ega ma päris kindlalt ei teadnudki. Proovisin sisse saada kolmele erialale: moetööstus: ressursikorraldus (TKTK), ühe aine õpetaja (TLÜ) ja klassiõpetaja (TLÜ). Kuidas ma nende erialadeni jõudsin? Eks ikka hr Google abiga, kus lõin lahti erinevad kutse- ja kõrgkoolid ning hakkasin õppekavadega tutvuma, mis mulle meeldiks ja peale läheks. Ju siis kirjeldustest võis välja lugeda, et mulle meeldiks õpetaja olla.

Sisse sain kõikidesse. Ühe aine õpetaja erialal sain isegi parema tulemuse kui klassiõpetaja omal. Hakates ennast analüüsima mõistsin, et mulle ei meeldiks üht ja sama ainet päevast päeva anda. Seega valisin klassiõpetaja eriala – iga päev vaheldust nii-et-tapab. Ja ma ei saaks olla oma valikuga rohkem kui rahul. Ülikool vajab nüüd vaid lõpetamist.

Millised on sinu enda mälestused kooliajast?
Kui seda oleks minult küsitud kohe peale kooli lõpetamist, siis oleksin ma öelnud, et positiivsed. Aga nüüd olles õppinud, kuulnud ja näinud palju rohkemat, võin ma öelda, et ei midagi erilist. Olin pigem selline tagasihoidlikum õpilane, kes suhtles oma suhtlusringkonnaga. Mõned ained olid päris head, teised keskmised ja üksikud ka väga keerulised. Ise olles nüüd õpetaja tunnen, et kool, kus õppisin toetati õpilaste nõrkusi liiga vähe.

Mis on kõige kergem õpetaja töö juures?
Kergemaks või meeldivamaks osaks oma töö juures nimetaksin tundide ettevalmistust, lapsi ja nendega koos tegutsemist. Mulle meeldib nendega koos avastada erinevaid asju ja märgata nende rõõmu silmis. Kõige suuremaks motivaatoriks minu jaoks ongi laste endi sära silmis ja tahe tegutseda.

Mis on kõige raskem õpetaja töö juures?
Lapsevanemad. Kui lastele kõik meeldib, siis on alati keegi suurematest, kellele miski ei sobi või meeldi. Raskeks või väsitavaks osaks on ka tööde kontrollimine – eks see ole minu enda asi palju ma neid töid teen või mis kujul, aga kontrollimine ja hinnangute kirjutamine nende põhjal kuulub ka sinna ebameeldivuste valdkonda.

IMG_1582

Lemmik ainetund, mida annad?

Kunst ja matemaatika. Kunsti osas pean olema ma tänulik oma lastele, kellel on sarnased huvid nagu minul. Näiteks olen ma palju töid juba 1.klassis sidunud erinevate kunstnikega – eluga, võtetega, meetoditega, nende kuulsamate töödega. Neile hullult meeldib saada teada põnevaid lugusid kunstnikest endist (nt. miks üks kunstnik lõikas omal kõrva küljest? Kuidas sai vaesest poisist kuulus kunstnik? jne) kui ka nende kuulsamatest töödest.

Ainetund, mis ei meeldi nii võrd palju?

Tööõpetus ja loodusõpetus. Loodust ma ei andnudki, seda tegi teine õpetaja aga mõeldes tulevikule, siis pean ma seda andma hakkama ja see hirmutab mind veidi. Tööõpetus on vahva, kuid mul tekivad aeg-ajalt mustad augud ehk ma ei tea mida ja kuidas teha, ideede puudus.

 

Järgmise korrani!

Xoxo

Avaldanud: Kärt E.

Naine, kes naudib elu sellisena nagu see on, olles nii ema, elukaaslane, treener kui ka õpetaja.

One thought on “Miks sai minust õpetaja? /// vol 1

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: