Nädalavahetuse soovitused / vol 2

Olen sel nädalal olnud aktiivne praktikaga seoses – kirjutanud konspekte ja tunde ette valmistanud. Seetõttu lubasin enesele neljapäeva vabaks (ja tegelikult ka reede ning laupäeva), kus tegelen asjadega, mis mulle meeldivad ja võtan üldse veidi vabamalt kõike! Vaba aega veidi kasulikumalt kasutades avastasin põneva blogipostituse, podcasti ja TedTalk’i. Siit ka selle nädala nädalavahetuse soovitused! Teemadeks nagu ikka viimasel ajal mu elus – enesearmastus, emadus ja isadus, lapsevanema elu ning beebid!


Lugemist:

dog-readingViimase aja lemmikblogija, Rasmus Raidla, pani taaskord oma mõtted ausalt, siiralt ja mõnusalt kirja. Iga kord neelan ta postitusi nagu lemmikkomme… Nii meeldivad! Oskaks ma ise ka sedasi kirjutada… (Ohkan ja lähen eluga edasi!)

Sel korral kõnetas mind tema postitus sellest, kuidas oma tööpäevade õhtuid perega veeta – beebiga ning naisele veidi hingamisruumi anda. Kusjuures seda tasuta ja tervislikult! Antud postitus on leitav siit: Vankriga jalutades targaks ja terveks! . Üldiselt võiksid kõik tulevased ja praegused isad sellele blogile silma peale visata – sisu isalt isale!

 

Kuulamist:

Listening-dogSaadet juhib Martin Pukspuu ja külas on Kadri Sakala ning Hedvig Madisson. Kadri töötab koolitaja ja terapeudina, pakkudes nii individuaalset nõustamist kui paariteraapiat. Hedvig on kunstiteraapiat õppinud tugiisik ja kogemusnõustaja, kes vabal ajal tegeleb Eesti Noorte Vaimse Tervise Liikumises ürituste korraldamise ning noorte toetamisega. 

Saates räägitakse suhtest iseendaga ja enesearmastusest (Mis üldse on enesearmastus ja kuidas seda endas arendada?), paarisuhetest (Kuidas elutervet suhet luua, hoida? Mis on hea suhte alustalad?), peamistest suhtepurustajatest…

Mõned mõtted, mis panin enese jaoks kõrva taha: enese keha kreemitamine õpetab meile oma keha kumerusi ja selle aktsepteerimist; väiksem (ja ka pikem) jalutuskäik mõjub hästi nii kehale kui ka vaimule; tänapäeva ajakirjandus ja sotsiaalmeedia rikub inimeste mõttemaailma (ilusad inimesed peavad end koledaks…); märka lihtsaid asju elus; mehed ja naised peaksid tegema koostööd, ärme vii üksteise mainet alla (“Sa lööd nagu naine!”, “Mehed on sead!”); mees tahab reeglina rohkem seksi ja tunnustust, kuid tasub meelespidada, et naine pakub seda kõike siis, kui tunneb end turvalise ja rõõmsana.

Hakkas huvitama? Tunni pikkune podcast just sulle!  #01 Suhted: “Mõista-mõista iseennast ja oma kaaslast!”

 

Vaatamist:

binoculars-dog-searching-looking-observing-32850881TedTalk veebilehel jäi mulle silma Jennifer Senior’i esitlus (pikkus 18 minutit) vanemate ärevusega seotud teemal. Miks on vanemlus täidetud nii suure ärevusega? Tuleneb tänapäevaste keskklassi vanemate eesmärgist – kasvatada õnnelikke lapsi, kuid see on kättesaamatu. Selles ausas jutus pakub Senior välja mõned õhemad ja paremini saavutatavad eesmärgid. Jennifer Senior | For parents, happiness is a very high bar


Eelmist nädalavahetuste soovituste postitust saab lugeda siit:
Nädalavahetuse soovitused / vol 1

Avaldanud: Kärt E.

Naine, kes naudib elu sellisena nagu see on, olles nii ema, elukaaslane, treener kui ka õpetaja.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: