Maailmalõpp läheneb? /// Mida meie pere tegelikult koroonast arvab?

Arvan, et koroona teemal kirjutamine on üsna riskantne ettevõtmine. Miks? Sest igaühel on tugev omaarvamus ning teemakohast informatsiooni on nii palju (ja samas nii vähe), milles orienteeruda. Meedia põhiteema on koroonaviirus ja põhjendatult – samas külvab ka üleliigset paanikat palju. Küll küllale liiga ju ei tee. Või teeb? Enivei, kui koroona jutust on su maht täis saanud, siis ma mõistan sind 100%, kuid kui vajad ka veidi positiivsemaid mõtteid sellest olukorras, siis võid edasi lugeda. Räägin teile, kuidas meie pere koroonaviirusesse suhtub. 

Teame ja mõistame, kui hull on üldine seisund maailmas, kuid üritame võtta olukorda – seda “hullumaja” – võimalikult rahulikult ning kaine mõistusega, külvates sinna juurde veidi ka huumorit ja positiivset meelt.

Üldpildis leiame härraga mõlemad, et see (vähemalt) kahe nädalane karantiin on v-a-j-a-l-i-k. Aga see kõik toimib vaid siis, kui inimesed hoiavadki nii enda kui ka lähedaste elu – püsides kodus, viibides värskes õhus, hoides hügieeni ja toitudes tervislikult, hoidudes rahvarohketes kohtadest.

Usume, et järgnevate nädalate jooksul tuleb koroonaviiruse kandjaid veel (palju!!!) juurde – nagu on viimased päevad toimunud. Loodame ja oleme seisukohal, et peale u 3 nädalat võiks arv väiksemaks jääda (vanaema nii optimistlik pole – tema seisukoht on, et võtab paar kuud aega), sest selleks ajaks on selgunud ka need, kelle 14 päevane peiteaeg praegu käib.

12999506t1h1db2

Olen positiivselt meelestatud sellest, et:

 • esimesed paranemise juhtumid on ka Eesti pinnal olnud!
 • inimesed on teadlikumaks muutunud!
 • kokku on paranenuid rohkem, kui maailmas nakatunuid!
 • ilma meditsiinilise sekkumiseta paranevad 85-90% nakatunutest!

Millised abinõud oleme kasutusele võtnud?

Number üks – peseme käsi ja hoidume rahvarohketest kohtadest. Mina lapsega kuskil rahvarohkes kohas ei käi (isegi mitte poes).

Number kaks – käime iga päev väljas ja viibime värskes õhus.

Number kolm – inimeste hullumeelne ostlemine on viinud meid sinna maani, et oleme ka koju varunud kriisi olukorraks kuivaineid ning muud toidupoolist. Samuti varusin Jesperile mähkmeid ja piimapulbrit. Ei, mitte seetõttu, et meid valdaks paanika. Vaid seepärast, et tagada endale rahulolu tunne – kui inimesed sama hullumeelselt asju kokku ostavad, siis kas võib juhtuda, et ükshetk pole enam poest miskit saada? Jah, kaubanduse juhid väidavad, et seda ei juhtu. Aga me pole ka antud olukorras varem olnud, kui praegu. Never know! Parem olla kindlustatud!

Number neli – hoiame positiivset meelt! Negatiivsus, vingumine ja hirm nõrgestavad meie immuunsussüsteemi, mistõttu ka oleme viirustele vastutulelikumad.

koroona-1

Mõned mõtted, mida oleme mõelnud (huumoriga ja vähem huumoriga):

 • Mida need inimesed nende wc-paberitega teevad? Ehitavad iglu? Sõbranna rääkis, kuidas tema vanavanemad ostsid suure paki wc-paberit – need suured pakkid ikka (üle 10 rulli pakis). Nali naljaks, aga ka minu vanaema rääkis, et peab ikka ostma (missest, et meil kodus oli niigi suure kuhjaga), seega saame varsti äri teha. Hehe. Tean, pole viisakas vanemate inimeste üle naerda…
 • Miks Eesti riik ei võinud teha varasemalt suuremaid samme inimeste heaolu nimel? Usume, et varasemate sammudele korral oleks ka vähem nakatunuid meil Eestis tänaseks.
 • Inimesed külvavad paanikat seal, kus see pole vajalik.
 • Lasteaiad kinni! Ja riik peaks suutma toetada perekondi, kelle sissetulek seetõttu jääks saamata.
 • Mida teid sinna välismaale kutsub? Mulle isiklikult jäi sotsiaalmeediast silma kommentaar, kus üks kodanik ütles, et nemad ikka lähevad reisile (sihtkohta ei mäleta, aga oli Euroopas), sest nende sihtkoht pole ohukolde piirkonnaks nimetatud. Iga tunni ja päevaga muutub olukord maailmas ja seda totaalselt. See, et see täna pole, ei tähenda, et nädala pärast poleks.
 • Mis on tähtsam – oma tervis või väljas käimine/ üritused / reisimine / poodlemine / vms? Meie näiteks poodi üldse ei kipu, kasutame Coop kullerit.
 • Tahaks tööl käia! Ei, ärge saage valesti aru. Ma tahaks seetõttu, et õpetajana oleks selline olukord praegu minu jaoks uudne ning hea proovile panek – huvitav. Tervise mõistes saaksin seda õnneks kodus teha. Samal ajal härra räägib, kuidas tema tahaks kodus tööd teha / kodus olla.
 • Hoidke vanemaid inimesi ja oma vanavanemaid. Viige neile ise süüa (või tellige neile Coopist/Selverist). Ärge laske neid võimaluse korral kodust välja. Nende tervis on nõrgem kui meie, noorte oma, ning nemad nakatuvad kergemini ja nii see viirus edasi kandubki.
 • Aina nooremad nakatuvad! Emps rääkis, et oli kuskilt lugenud, et ühel vastsündinul oli koroonaviirus olnud. WTF!

kea2yois.grh

Peale neljapäeva õhtut, kui kuulutati välja kriisiolukord tundsin ma küll ahastust ja puuga pähe löödud tunne valdas. Ei osanud ei istuda ega astuda – kõik ju nii uudne. Sellises olukorras pole varem olnud. Ka hirm valdas mind. Magasin neljapäev vastu reedet üpris kehvasti, sest ei saanud peast hetke olukorda. Hommikul oma rukkikrõbuskate kõrvale panin ka peas oma mõttemaailma jälle paika. Leidsin rahu ning reaalse mõistuse ning peale seda on olemine palju kergem! 

Siit ka minu üleskutse – jah, elu on hetkel keeruline ning ka uudne, aga püüa võtta igast olukorrast parim. Ära konda ringi vaid püsi kodus – loe raamatut, vaata sarju, tee suurpuhastust, vii remont lõpuni, mängi lastega lauamänge, mediteeri… Sulle on antud aeg iseendale! Lõpuks on sul aega teha neid asju, mis on jäänud tegemata aja puudumise tõttu. Nüüd sulle pakutakse aega! Kasuta seda võimalust! Püüa hoida selgelt meelt, loe minimaalselt sotsiaalmeediast postitavaid koroonaviiruse teemalisi postitusi ning sissekandeid – ka minu postitus on tegelikult üleliigne (minu lemmikuks allikaks on ERR!) ja mis põhiline – OLE POSITIIVNE!

Peske käsi ja püsige terved!

Avaldanud: Kärt E.

Naine, kes naudib elu sellisena nagu see on, olles nii ema, elukaaslane, treener kui ka õpetaja.

3 kommentaari “Maailmalõpp läheneb? /// Mida meie pere tegelikult koroonast arvab?

 1. See vastsündinu juhtum oli Londonis – praegu ei teata, kas imik nakatus peale sündi või juba ema üsas. Vetsupaberi osas, ma elan UK’s ja siin on raske leida seda juba teisipäevast saadik. Mina ei taha seda varuda, vaid reaalselt hakkas otsa saama. Elukaaslane helistas ühel päeval, et neil oli tööl kõikidest välikempsudest vetsupaberirullid tuuri pandud 😀 Minu esimene reakstioon vetsupaberihullusele oli ka, et kas kardetakse kõhutõve saabumist koos koroonaga … Mis seal salata, need naljakad meemid paratamatult aitavad tuju üleval hoida praeguses olukorras. Just kirjutasin enda nägemusest, mis UKäs toimub kui huvitab – https://kerstiseiklus.wordpress.com

  Meeldib

  1. Appikene, töölt, haha, mida veel. Mulle tundub, et WC-paberi teema on kõikjal. Mul tuttav Saksamaal ja ütles, et sama mure 😀 Aga tead, liigub naljajutt, et üks aevastab ja 3 pasandavad – sellest tulenevalt mõistan, miks kõik seda kokku ostavad.

   Aitäh lingi jagamise eest, huvitav lugemine oli!

   Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: