Emotsionaalne nagu rase ?!

Heips, tänane pealkiri on küll rohkem klikimagnet, kui midagi enamat… Nimelt on mul hästi palju mõtteid, mis võiks kirja panna aga need ei sobi vapsee kuskile postitusse eraldi üles kirjutama, sest suudan oma mõtted vaid mõne lausega kirja panna. Seega tänane postitus on korralik segasummasuvila – hästi palju erinevaid teemasid ja mõtteid, täiesti seinast seina.

Koroona tuleb tagasi?! Haigestunute arv on taaskord kasvama hakanud. Ma olen endiselt samade emotsioonide ja tunnetega nagu eelneva puhangu algul. Neist saab lugeda järgnevast kahest postitusest:

  1. MAAILMALÕPP LÄHENEB? /// MIDA MEIE PERE TEGELIKULT KOROONAST ARVAB?
  2. ELAB ÜLE! AKA KUIDAS MUL LÄHEB?

Ainuke asi, mis on muutunud mu mõttemaailmas on see, et ma südamest loodan, et haigestunute arv ei tõuse nii palju, et asutused jälle suletakse. Usun, et ma olen selle koha pealt natukene enesekeskne, aga ma ausalt tahaks J-ga koos huviringides käima hakata – võimlemas ja kunstitunnis, lisaks ujumas aeg-ajalt. Kui aga asutused kinni pannakse, siis ei saa me jälle mitte kuskile. Nuuks.

Emotsioonid on laes. Mul endal tekib viimasel ajal ka juba kummaline tunne. Hakka või mõtlema, et jälle rase olen (aga ei ole!). Kõik rõõmsa ja ka kurva lõpuga sarjad, filmid, artiklid, jutud, lood, olukorrad…. Nad ajavad mind nutma. Üks päev istusin J-ga koos vaibal, sõin banaani. J arvas, et tal oleks ka vaja ampsu. Tahtsin talle tükikese suhu panna (üpris väike tükk oli) ja ta keeldus. Võttis selle sama mini tükikese omale pihku ja ukerdas täiega, kuid lõpuks sai selle ise suhu. Minu suur poiss! Minu beebi! Ja ma nutsin. Rõõmust. No nii uhke tunne on olla selle pisipõnni emme. Mulle pole 100% vist siiani kohale jõudnud, milline rõõm on minuga juba pea 8 kuud koos olnud – minu beebi! Rõõmustan tema üle iga päev… See on okei, eks?!

Mul on inimeste üle nii hea meel! Emotsioonide teemal edasi minnes. Mul on viimasel ajal kõikide inimeste üle nii hea meel. Nagu haiglaselt hea meel. Ma ei oska seda tunnet isegi päris täpselt seletada – kirjeldada. Mõned näited… Mul on hea meel härra onu ja tema uue elukaaslase üle. Nad ootavad beebit. Neil läheb nii hästi. Kaks perekonda on nii armsalt kokku sulanud. Aeg-ajalt postitavad pilte ja ma ohkan rõõmust ning rahulolust, neil on kõik hästi! Kuigi ma pole nendega isiklikult suurt seotud. Siis mul on oma eksi üle ääretult hea meel – nad saavad oma pruudiga sügisel armsa plikatirtsu. Nii tore, et ta on leidnud kellegi, kellega on valmis koos pere looma. Mul on nii hea meel oma sõbranna üle, kes otsustas oma ülikooli teed jätkata! Jnejne.

Tsauki kilod! Härra Võrru minek on mulle nii hästi mõjunud, et minu kehalt on mõningad kilokesed langenud. Jälgin rohkem mida ja mis kujul söön. Samuti jälgin, et end lõhki ei sööks kalorite poolest. Liigutan ka veidi rohkem. Aga ma ei pane seda teemat suure kella külge, sest siis läheb asi jälle lappama. Nagu alati. Võtan päev korraga – üritan iga päev veel parem olla. Võib-olla, kui olen raseduse eelsesse kaalu saanud, siis kirjutan kõigest täpsemalt – kust sain inspiratsiooni, mida ja kuidas tegin ning kes ja kuidas mind toetas.

Beebigrupid ruulivad! Ma pean täheldama, et meie detsembribeebide facebooki gruppi on kokku sattunud nõnda värsked, armsad, andekad ja toredad emmed (ning mõned üksikud issid). Kui muidu kuuleb hirmujutte beebigruppide kohta, siis meie grupis on kõik imeline, ausalt. Ja mul on selle üle ääretult hea meel! Olen ka novembribeebide grupis ning seal toimub õelutsemist, klatsimist ja muud seesugust negatiivset palju tihedamini.

Detsembribeebide kokkutulek. Käisime täna T1 keskuses olevas Momzones (mega mõnus koht kokkutulekute ja pisikeste koosviibimiste korraldamiseks), kus toimus meie Harjumaa beebide kokkutulek. Ja vops, nii vahva! Ei jõua järgmist korda ära oodata. Meid oli vahelduva eduga kokku umbes 25 naist oma beebidega. Tore oli kõikidega tutvuda! J oli rohkem huvitatud sealsetest mänguasjadest (ofc, võõrad asjad alati põnevamad, kui enda omad) ja võõrastest tädidest, kui beebidest. Oli vaatleja rollis, tagasihoidlik ja rahulik, nagu ta meil on.

Jesper ja tema areng. Beebide kokkutulekul vaatasin ja jälgisin – kõikide beebid, kas roomavad või käputavad. Minu beebi… Ei tee ühtki neist asjadest. Ta istub ilusti. Ta kõhutab ja liigub ümber oma telje. Samuti sedasi vurri mängides liigub toas ringi. Kui teda püsti hoida, siis jalad vurisevad all ringi ja muudkui tatsab ringi. Ma olen väga kindel, et meie jätame lihtsalt roomamise – käputamise vahele. Ja see on täiesti okei, sest kõik lapsed on ju nii erinevad. Kui ta plaanib seda teha, siis ilmselt väga-väga lühikest aega.

Turvatoolid, kui peavalu. Ma varun juba vaikselt talve asju. Kombeka saime sugulastelt, aga ma veidi olin pirtsakas selle osas ja tellisin tumerohelise kombeka J-le Yagast 10 euroga – mega skoor! Samuti sain ma J-le kapukad ja labakud. Tegelikult polnud meil labakuid vaja, sest meil olid valged olemas. Aga tundsin, et need võiks kapukatega kokku sobida. Samuti sain ma Ülemistelt 10 euroga nahast seest villaga käru papud talveks. Puudu on veel saapad, aga tundub, et olen ka need sobivad leidnud.

Mis aga peavalu tekitab on turvatool. Olen siin pikemat aega uurinud netis erinevaid ja mu pea lihtsalt plahvatab. Tahaks kuskile poodi minna neid katsuma, silitama ja oma silmaga vaatama. Seega ehk oskad sa mulle soovitada, kus on kõige suurem ja parem valik turvatoolidele poodides? Ülemistel on seis üsna nutuna, pea 0 lähedane.

Byeeee! Nautige veel suve, kuniks seda on…

Avaldanud: Kärt E.

Naine, kes naudib elu sellisena nagu see on, olles nii ema, elukaaslane, treener kui ka õpetaja.

One thought on “Emotsionaalne nagu rase ?!

  1. Meie käisime babycitys turvatooli valimas, küll Tartus Lõunakeskuses kuid ilmselt on ka Tallinnas suur valik. Mul samuti oli silme eest juba kirju, kohapeal teenindaja aitas meie soovidele sobiva tooli välja valida. Ostsime Britaxi 360 pöörleva tooli, täpselt mudeli nimetust ei mäleta aga nii beebi kui ka vanemad on meeletult rahul! 😊

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: