Elu üksikemana*

Üksikema tärniga, sest tegelikult olen ma 5 päeva nädalas vaid üksikema ja 2 päeva nädalas oleme ema-isa-laps perekond. Vanemad lugejad juba teavad, et sel õppeaastal on härra enamus ajast Võrus ja meie J-ga koos kodus. Ikka ja jälle uuritakse, kuidas ma hakkama saan.

Pean tõdema, et see on lihtsam, kui esialgu kartsin. J on imeline laps. Ilmaasjata ei jonni, tragi, loov, tegusid täis. Iga päevaga aina enam pätu. Kõige raskemad ja väsitavamad ongi minu jaoks ilmselt ööd, sest senini ärkab ta öösel päris mitu korda. Olen üritanud teda öisest toitmisest võõrutada, kuid see ei ole suuri muudatusi meie öögraafikusse toonud. Jah, ta sööb 1 kord (3 korra asemel) öö jooksul, kuid sellest hoolimata ärkab vähemalt 2-3 korda niisama ka, kus pead lutti suhu panema, kaisutama vms. Kokkuvõtlikult igatsen öid, kus sai järjest õhtust hommikuni magada.

Lisaks on mul super emme, kes elab meiega samas majas ja kellest on m-e-e-l-e-t-u tugi ja abi. Tänks emme! Õhtuti peale oma tööd vaatab ta natuke aega ise J-d, kus siis saan oma asjadega veidi tegeleda.

Mis minu “üksikema” elu veel lihtsamaks teeb on J huviringid. Kord nädalas püüame käia loovteraapias Mumm Perekeskuses ja teisipäeviti on meil Sõles ujumine. Jah, need on väsitavamad päevad nii minu kui ka J jaoks, sest varakult kodust lahkumine, ühistransport, sõitmine, tunnid ise, väsitavad veidi rohkem võrreldes niisama kodus olemisega. Aga need annavad teistmoodi hingamise ja uutmoodi energiat edasi tegutseda. Samadel põhjustel teeme J-ga koos ka ise kodus erinevaid vahvaid tegevusi, mida jagan ka oma instagrami kontol (@k2rtu), lisaks leiab kõik meie vahvad tegevused instagramist märksõnaga #playwithjesper. Üritan nüüd tagantjärgi need ka siin ilmutada.

Usun, et mulle see üksikema elu ei tundu ka seetõttu niivõrd keeruline, sest mul on 1 laps ja me oleme kodused – st ma ei pea tööl käima veel. Keerulisem tundub minu jaoks sügis, kus peaksin tööle naasma ja J lasteaia koha saama. Kusjuures uurisin ja kodukoha lasteaeda ta praeguse seisuga kohta ei saagi, seega peame veel enam skeemitama hakkama ja mõne muu lasteaia või hoiu leidma, mis omakorda peab sobiva minu töökoha asukohaga. Õehhh, keeruline. Aga elame päev korraga ja vaatame, mis saama hakkab.

Kuidas teil üksikema või “üksikema” elukene veereb? Kas ja kui suurt abi on lähedastest?

Avaldanud: Kärt E.

Naine, kes naudib elu sellisena nagu see on, olles nii ema, elukaaslane, treener kui ka õpetaja.

One thought on “Elu üksikemana*

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: