Ettevalmistused J 1. sünnipäevaks

Täna on J viimane mini sünnipäev. Uskumatu, kui kiiresti aeg möödub. Nüüd lapsevanemana mõistan ma, mida mõeldakse selle all, kui öeldakse, et peale laste saamist hakkab aeg veel kiiremini käima. Seega on viimane aeg hakata 1. sünnipäeva ideid mõlgutama ja neid realiseerima.

Olen aus, ma alustasin päris-päris esimeste ettevalmistustega juba kaua aega tagasi – suvel (?!). Meil on välja valitud koht, paika pandud külaliste nimekiri ja mõningad ideed, mida teha. Aga nüüd on aeg kõik täpsemalt paika panna.

PEOKOHT

Ma olen laisk. Kohutavalt laisk. Mulle meeldib üritusi korraldada, aga mitu korda üht ja sama ei viitsi teha. Lisaks ei viitsi ma enne ja pärast mitu tundi valmis seada ja koristada. Seega otsustasime (st mina otsustasin ja härra nõustus), et peame sünnipäeva mängutoas, kuhu saame kõik külalised kutsuda ilma, et peaksime muretsema ruumi pärast ja koristama ka ei pea, haha. Valisime Tallinnas Must-Valge foto- ja mängustuudio. Sünnipäev kestab kokku 3h.

Miks just see? Ausalt öelda, siis mulle meeldis selle kujundus ja suurus. Käisin ka kohapeal vaatamas ning mu arvates on ruumi suurus päris mõnusalt okei – ei ole liiga suur, et pooled külalised kuskile ära kaoksid… Samas piisavalt suur, et külalisi hajutada. Lisaboonusena on mängutoa kõrval fotostuudio, kus tunni jooksul fotograaf saab teha siis sünnipäevalapse ja külalistega koos pilte. Ma olen suur piltide fänn – käime ka perega mitu korda aastas pildistamas (nt tänase postituse pildid on meie viimasest fotosessioonist, J sünnist saadik oleme käinud pildistamas 3 korda). Seetõttu tundus ka õige fotostuudio kõrvale võtta. Lisaks ei pea ma ise käima kaameraga ringi ja pilte klõpsutama. Endal vähem muret, taaskord.

DEKORATSIOONID

Ega erilist kaunistamise maratoni tegema ei pea, sest mängutuba ise on juba piisavalt sünnipäeva meeleolus. Ma ostsin Aliexpressist temaatilised tikukesed piltidega, mida saab kasutada näksilauas või toidu dekoreerimisel. Samuti on mul sama teemalised pildi alused ehk siis paberid, kuhu saab kleepida J iga kuu pildi. Hea vaadata, kuidas pisikesest konnakullesest on saanud asjalik poisiklutt. Need peaksid jõudma siis mängutoa seinale. Taldrikud ja topsid soetasin suvel Krabast, sest seal olid neile head allahindlused. Juurde peame vaatama veel kahvlid-noad-lusikad.

KUTSED

Oleme moodsad, säästlikud ja natukene nahaalsed. Seega enamik külalisi saavad kutsed FB vahendusel. Disainisin kutse arvutis, kuhu kirjutasin olulisema ja kujunduse valisin sünnipäeva teema põhjal – safari loomad! Puruvanad ja teised külalised, kellel FB ei ole, saavad kutsed paberil. Need maalis vesivärvidega minu kunagine tennisetrennis käiv 10.klassis õppiv Kirke, kes tegi ka J tuppa seinamaalid varasemalt. Omalt poolt lisasin sinna sõna “kutse” ja taha kohale tulemise juhised.

TOIT

Toit on minu jaoks üks suurimad küsimärke. Sünnipäev kestab 3 tundi, mistõttu ei pea olema suurt praadi jms, seega kasutame näksilaua ideed. Aga toidud võiksid mingil määral sobituda taaskord sünnipäeva teemaga. Mõned ideed mul on, kuid pean neid veel juurde koguma. Tordi plaanime tellida. Kirjutasin mitmele tegijale, kuid lõpuks hinna ja kvaliteedi suhtes otsustasin Viktoria kasuks, kes tegi ka J 6.kuu sünnipäeva tordi.

Uurisin tordimeistrite soovitusi ka instagramis oma jälgijate käest. Lisan siia minu lemmikud (piltide järgi sotsiaalmeedias), keda soovitati: Facebookist leiab sellised tegijad nagu Scakes ja cakery by S ning instagramist tegutseb annumannucakery.

KÜLALISED

Külaliste nimekirjaga olin ma kriitiline. Kutse saavad vaid need, kes on olnud J 1.eluaasta juures olulisel kohal. Ehk lellepoegasid, kes pole J-d näinud, me ei kutsu. Õed-vennad, emad- isad, vanaemad-vanaisad, onud-tädid ja buum, 50 nägu koos. Jep, meil on suured pered. Omaasi, kui paljud tulevad ja paljud mitte. Koroona, jõulud, kiire detsember, you know what I mean.

KINGITUSED

Kingituste osas olen ma taaskord kriitiline. Seda mitmel põhjusel

  • Oleme J-le palju asju juba ise ära ostnud.
  • Üleliia palju asju me ei soovi soetada koju.
  • Hindame praktilisust.

Mul on nimekirjas mõningad asjad, mida J võiks saada sünnipäevaks. Näiteks ühe tüki pusled, klotsid, Lego Duplo erinevad lahendused, muinasjutu raamatud, mälestuskarp, magnet klotsid (või mis iganes nende nimed on), kelk….Olen neist osad juba kiiremate külaliste (vanavanemate) vahel ära jaotanud, kes mida lubas kinkida. Ja kõik, kes ei taha või oska mingit eset kinkida, siis ootame raha ka ümbrikus, sest soovime osta J-le Pikleri kolmnurga. See aga maksab keskmiselt 200 euri. Meie ise kingime J-le pisikesed toolid ja laua. Kusjuures, ma mõtlen väga tõsiselt ka seda, et kingitus ei ole oluline. Pigem tahakski lähedasi näha, kallistada ja tähistada J olemasolu.


Pildid klõpsutas Roosi Sõsa.

Avaldanud: Kärt E.

Naine, kes naudib elu sellisena nagu see on, olles nii ema, elukaaslane, treener kui ka õpetaja.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: