Võtame paljaks!

Lugedes Mari uut postitust (“Minu riided ja minu munder ehk leian vist varsti oma stiili üles”) vaatasin, ohhetasin ja ahhetasin. Ma alati vaatan neid inimesi suurte silmade ja aukartusega, kes suudavad nii väheste riideesemetega hakkama saada. Ma ise olen alati olnud see inimene, kelle kapp on lookas ja põhjendan endale seda sellega, et mul peab olema valikuvõimalust. Lihtsalt otsin vabandusi selleks, et põhjendada ületarbimist. Rumal.

Aeg-ajalt teen ma küll kapi tuulutust ehk eemaldan sealt mõne üksiku riideeseme, mida pole ammu kandnud. Sel nädalal aga võtsin ma end kätte ja tegin suurema likvideerimise. No nii suure, et sain kokku 10 kotti riideid, jalanõusid ja kotte. 10 kotti (!!!) üleliigseid esemeid. Hullumeelsus. Ja veel hullem on see, et paari koti jagu saaks veel eemaldada enne, kui ma päris rahul endaga saaksin olla. Aga ma pole veel vaimselt selleks valmis, seega saab neid kapitühjendamisi jooksvalt teha vastavalt enesetundele.

Esimesel (vasakpoolsel) pildil on riidekapp enne sorteerimist ja teisel pildil on riidekapp peale sorteerimist. Riputavad riided on veidi õhemaks jäänud küll ja riiulite kuhjad madalamaks.

Teeme kiire kokkuvõtte. Kapist eemaldasin

 • 5 kleiti
 • 2 paari lühikesi pükse
 • 1 jumpsuiti
 • 3 paari bikiine
 • 2 vesti
 • 4 pikavarrukaga pluusi
 • 5 maikat
 • 6 T-särki
 • 4 seelikut
 • 1 hommikumantli
 • 1 body
 • 1 dressika
 • 8 kampsunit
 • 1 retuusid
 • 4 paari pükse
 • 4 kotti
 • 10 paari jalanõusid
 • 11 õueriietust (joped ja jakid)
 • 12 mütsi-salli

Pluss härra 3 T-särki ja 2 paari lühikesi pükse. Kokku 90 üleliigset eset! APPIIII! No milleks nii palju asju!?

See less is more põhimõte on nii nakkav ja hasarti tekitav, et riietele järgnes käsitöö sahtlite korrastamine ja sorteerimine, ning järgmisena võtan käsile J mänguasja kasti ja raamaturiiuli (katkised parandan või viskan ära).


Ma olen alati mõelnud, et mu mehel on vähe riideid. Kui ma juba kapi sorteerisin siis tegin ka kerge statistika. Polegi tal neid nii vähe! Tal on lihtsalt alati mingi osa spordikotis või tööl ja seetõttu tundubki, et tal on 5 t-särki, 1 püksid, 1 dressid ja kuhi sokke.

Härral on 37 + riideeset kapis (+ sokid ja pesu), minul on 67 (+ sokid ja pesu). Härral on ülekaalus T-särgid ja minul kleidid (mida ma kannan pigem harva 😀 ). Hetkel kiiruga silmates näen, et 20 esemest võiksin mina vabalt veel kohe loobuda (kui ma oma julguse kokku võtan ja selle sammu üks kord ära teen).

Kuidas teil selle “less is more” suhtumisega on?

Avaldanud: Kärt E.

Naine, kes naudib elu sellisena nagu see on, olles nii ema, elukaaslane, treener kui ka õpetaja.

3 kommentaari “Võtame paljaks!

 1. Noorena meeldis ka kiirmoekettides šopata ja soodukatega igast jama kokku osta, mis pärast millegagi kokku ei sobinud. Nüüd olen samuti sellel meelel, et less is more ja õnneks on üürikas riidekapp väiksem ka kui vanematekodus ehk pidi valiku tegema, mida jätta. Pigem kogun nüüd raha ja ostan mingi kallima ja kvaliteetsema riideeseme kui palju odavat pahna.
  Sa vist kunagi töötasid riidepoes, kas sealt said ka tasuta/odavalt, et nii palju oled riideid kogunud?

  Meeldib

  1. Riidepoes töötamisel on jah omad kasud sees ning sai töötajasoodustusega tooteid soetada. Sellest ajast on pigem vähem riideid alles, aeg-ajalt käivad mul mingid shoppamise hood peal 😂😝 kappi korrastades märkasin, et olen aina enam kindla stiili ja värviga tooteid soetama hakanud. On väike lootus, et hakkab mingi stiili moodi asi välja kujunema 🤩🤭 ja värvid ka juba sellised mida hea omavahel kombineerida 🥰

   Meeldib

 2. Mulle meeldib see põhimõte, et “less is more”, kuid reaalsus on minu jaoks ikkagi “more is more”. 🙂 Mõnedest kasutuseta seisvatest asjadest olen hakanud loobuma. Hea on see, et H&M-i poes asuvasse riidekonteinerisse saab asju viia – ka selliseid, millel on auk sees ja mis on kulunud. Kõik läheb ümbertöötlemisele.

  Mulle meeldib, kui on valikut. Eri värvitoonides ja ka eri stiilides asju. Mõne asjaga on nii, et aastaid ei kanna ning siis järsku muutub see asi aktuaalseks.

  Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: